La vedella que criem a Collfred és de raça llemosina originaria de França i destaca per seu color vermellós.

La proporció de l’òs és molt reduïda davant d’altres races d’aptitud càrniques, de constitució càrnica és bastant cuixada, té la carn molt fina amb baixa proporció de greix, degut en part a l’alimentació i a la raça, la seva carn és molt apreciada.

Les peces de carn són més grosses de les habituals i molt més tendres.

És una vedella de pastura, des de que neix fins a 6 o 7 mesos de vida mama de la seva mare, un cop es treuen de les seves mares, la seva alimentació es complementa amb productes vegetals: ordi, blat de moro, soja, garrofes i herba.

El maneig dels animals és molt important, durant la seva vida, i també durant els trasllats a l’escorxador i posterior sacrifici en escorxadors petits on es vigila molt a l’hora de manipular els animals.

La raça, el maneig, l’alimentació i la manipulació de la carn respectant els períodes de maduració, fa que aquesta sigui de les millors carns del mercat, aquesta carn té el seu punt òptim de consum passats uns 10 o 15 dies després del sacrifici, perd el seu color original per passar a ser més fosca però aconseguim una qualitat al paladar i un gust immillorable.

En resum, la diferència d’altres races i sistemes d’engreixar, fa que quan la posem a coure no fa aigua ni s’encongeix.

Carn tradicional tendre i gustosa

Bistec de vedella de primera

13,25

Carn tradicional tendre i gustosa

Bistec de vedella extra

17,55

Carn tradicional tendre i gustosa

Bistec de vedella super extra

21,75

Carn tradicional tendre i gustosa

Entrecot de vedella

19,59

Carn tradicional tendre i gustosa

Filet de vedella

26,2550,45

Carn tradicional tendre i gustosa

Lligats de vedella

12,55

Carn tradicional tendre i gustosa

Xurrasco de vedella

6,4511,95