Fa pocs dies que hem iniciat la tardor i amb ella arriba la cuina de temporada, aquella que aprofita els ingredients del moment per donar una oferta ben rica en alimentació.

A ningú se li escapa que a la tardor és la millor època per menjar bolets, sí que hem de reconèixer que enguany han arribat una mica abans, i això és gràcies a les abundants pluges que van arribar a finals d’agost, principis de setembre.

Avui us plantegem una recepta basada en la vedella com a ingredient principal, i és que a COLLFRED criem vedella Llemosina, una varietat molt preuada a molts països del món per la gran qualitat de la seva carn.

Un dels principals beneficis de la carn de vedella és la seva riquesa en ferro, zinc, seleni i vitamina B12.

Així doncs a continuació us proposem una recepta de temporada ben fàcil de cuinar.

Ingredients

  • 0,5 kgs de vedella tallada a tacs
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets
  • 3 pastanagues
  • Aigua, sal i pebre
  • 5 grans d’all
  • 1 fulla de llaurer
  • Barreja de bolets
  • Farina
  • 1 got de vi ranci, vi blanc, xeres…
  • 10 ametlles, julivert i 2 grans d’all per la picada

 

Preparació

Preparem una cassola amb oli i hi posem la vedella sal-pebrada, a continuació hi afegim la ceba, tomàquets, pastanagues, all, la fulla de llaurer i el got de xeres.

Passats uns minuts separarem la carn, les verdures les deixem que es vagin cuinant uns 20 minuts més a foc lent, fins que s’acabin de desfer. Posteriorment, posarem tota la verdura amb els seus sucs en un recipient i la triturarem, ens quedarà una massa una mica espessa que farà la funció de sofregit. A partir d’aqui, posem la vedella a la cassola, hi afegirem el sofregit triturat pel damunt i una mica d’aigua i que vagi fent xup-xup.

Afegim la picada que haurem fet amb ametlles, julivert i un parell de grans d’all. Barrejem bé tots els ingredients.

Per altra banda, un cop netejats i trossejats els bolets, els enfarinem una mica i els posem en una paella a coure a foc fort. Volta i volta per acabar afegint-los a la paella amb la vedella i el sofregit. Deixem coure uns 15minuts més per tal que es barrejin tots els sabors i ja ho tindrem llest per servir.

Recordem que aquests menjars amb suc, són més bons si es deixen reposar un dia.

I si no voleu fer-la vosaltres aquesta recepta la trobareu a les nostres botigues Collfred dins de la nostra varietat de plats preparats cuinats com l’àvia.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *